Facebook

Actie Speelgoed voor Speelgoed

DRUNEN – Geef ons uw speelgoed alstublieft! Deze oproep doet de Stichting Speel-o-Theek Drunen. De vrijwilligersorganisatie wil vanuit de bibliotheek in Drunen de vleugels uitslaan naar Vlijmen en Oudheusden. Om dit mogelijk te maken is veel meer speelgoed nodig. De SOT richt zich op kinderen van 0 tot 12 jaar. Hun (groot)ouders sluiten een abonnement voor € 27,50 per jaar bij ons af om het hele jaar door twee stuks speelgoed om de drie weken te wisselen. Het werkt eigenlijk net zoals een bibliotheek abonnement. Zo hebben onze leden onder andere de mogelijkheid om te kijken of betreffend speelgoed voor hun kind(eren) voldoet.


Momenteel is de SOT gevestigd in de bibliotheek van Drunen. Een prima uitgiftepunt, maar helaas worden de andere gemeente kernen van de gemeente Heusden onvoldoende bereikt. Onze vrijwilligers organisatie wil het werkgebied vergroten door ook uitgiftepunten te starten in de bibliotheken in Vlijmen en Oudheusden. Daar is veel, veel meer speelgoed voor nodig dan waarover de SOT momenteel beschikt.
De Speel-o-Theek roept daarom inwoners van Heusden en omgeving op om speelgoed, dat nu slechts stof ligt te happen in een kast, op zolder of in de schuur, aan de SOT te schenken. Het geschonken speelgoed wordt straks uitgeleend in Drunen, Vlijmen en Oudheusden. Het krijgt hierdoor een prima nieuwe bestemming. Alle soorten speelgoed van spelletjes tot trapkarren en van puzzels tot blokkendozen is welkom. De enige eis die aan het te schenken speelgoed wordt gesteld, is dat het compleet is en in goede staat verkeerd.

Wij vragen onze schenkers hun speelgoed nog even te bewaren totdat op een later moment de corona periode het toestaat dit in te leveren. Dit is minimaal na 28 april. De inleverpunten zijn op de bibliotheek adressen van Vlijmen, Drunen en Oud-Heusden. Voor diegene die het speelgoed liever willen laten ophalen op hun huisadres, verzoeken wij dit kenbaar te maken door een mail te sturen naar info@speelotheek-drunen.nl. Vermeldt daarin in elk geval uw telefoonnummer. De ophalers kunnen dan met u overleggen op welke locatie + datum (na 28 april) en tijdstip het speelgoed bij u wordt opgehaald.

Help de Speel-o-Theek haar dankbare werkzaamheden uit te breiden naar Vlijmen en Oudheusden en doe alstublieft mee aan deze actie Speelgoed voor Speelgoed.

Dit persbericht is verstuurd naar de lokale media in de omgeving van Gemeente Heusden in april 2020.