SpeelgoedbeursFacebook

Speelgoedbeurs 4 november 2023

De hoe en wat van de speelgoedbeurs voor de verkopers

Datum: zaterdag 4 november 2023
Locatie: basisschool Olof Palme, Aziëlaan 49 in Drunen

Wat?
Een beurs waarbij je al je goede speelgoed, puzzels, spelletjes en babyartikelen kunt verkopen. Wij zorgen samen met onze vrijwilligers voor de kraampjes, inkoop en verkoop. Uiteraard ben je ook van harte welkom om te komen kopen. De opbrengst van de beurs komt ten goede aan de aanschaf van nieuw speelgoed voor de uitleen in de speelotheek.

Voor wie?
Iedereen die zijn gebruikte maar nog nette speelgoed- en babyartikelen voor een klein prijsje wil verkopen. We vinden het belangrijk dat speelgoed dat je wil verkopen, nog minimaal een ronde mee kan.

Wie bepaalt de prijs en op welke wijze?
Je bepaalt zelf de prijs. Bedenk bij het prijzen; al ziet speelgoed er nog zo mooi uit, het blijft tweedehands. Hanteer een minimale verkoopprijs van € 0,50. Onder dit bedrag nemen we de spullen niet aan. Artikelen die wij om wat voor reden dan ook niet geschikt vinden voor de verkoop, halen wij er uit en krijg je weer mee naar huis. Knuffels en kleding nemen we niet aan in verband met hygiëne. Daarnaast moet het speelgoed heel en schoon zijn.

Wat moet je als verkoper doen?
Haal in de speelotheek een intekenlijst én stickervel. Elke intekenlijst is als een apart klantnummer (lijstnr) genummerd. Het is niet mogelijk om thuis zelf een lijst te maken. Op de intekenlijst noteer je bij het artikel nummer een omschrijving en prijs. Is je lijst vol, haal een nieuwe. Je kunt niet doornummeren. Op de sticker noteer je je lijstnummer, artikelnummer, verkoopprijs en hoeveel delig het speelgoed is.

Ons advies: zorg ervoor dat je je speelgoed kritisch uitzoekt, speelgoed aanbiedt dat er netjes uitziet én dat je het niet te hoog prijst. Het speelgoed waarover je twijfelt, is vaak niet meer geschikt voor de verkoop op de beurs. Je kunt het uiteraard nog wel op de rommelmarkt of Koningsmarkt verkopen.

Hoe verloopt de dag?
Tussen 10.00 uur en 12.00 uur breng je je artikelen. We controleren samen je intekenlijst en je betaalt €2,50.
Tussen 13.00 uur en 14.30 uur verkopen wij zoveel mogelijk van je artikelen.
Tussen 15.30 uur en 16.00 uur rekenen wij met je af en neem je je niet-verkochte artikelen retour.

Wat kost het?
Zoals gezegd, de verkoopprijs bepaal jij. Als verkoper ontvang je 50% van jouw verkoopprijs, 50% van de opbrengst is voor de speelotheek. We hanteren een kraamprijs van €2,50.

Voorbeeld: Je brengt 15 stuks speelgoed in. Bij inleveren betaal je € 2,50 kraamprijs.
Situatie 1: Namens jou is er verkocht voor € 10,00.  Na de beurs kom je je verkoopresultaat ophalen. Dat is 50% van € 10,00 oftewel € 5,00.

Als laatste nog de vermelding dat wij niet verantwoordelijk zijn voor kwijtgeraakte artikelen.

Mocht je nog vragen hebben, dan spreek je een vrijwilliger aan of stuur je een mail aan info@speelotheek-drunen.nl.