Facebook

Wat is een speelotheek?

Een speel-o-theek is te vergelijken met een bibliotheek, met het verschil dat in een bibliotheek boeken worden geleend en in een speel-o-theek speelgoed. De speel-o-theek is er voor iedereen die kinderen wil laten spelen. Voor ouders met kinderen, maar ook voor grootouders die hun kleinkinderen steeds iets nieuws willen bieden. Voor oppasmoeders of voor scholen.

U denkt misschien: “Ik heb voldoende speelgoed in huis”. Toch is het dan prettig als een kind regelmatig de beschikking heeft over ander, nog te ontdekken speelgoed. Het prikkelt de fantasie en er gaat weer een nieuwe wereld voor het kind open. Soms is speelgoed ook gewoon duur. Wij bieden de mogelijkheid aan elk kind om met het wat duurdere speelgoed te spelen, zelfs als aanschaffen niet tot de mogelijkheden behoort. U kunt door het lenen van speelgoed in de speel-o-theek zien, waar uw kind vaak, geboeid en graag mee speelt, zodat miskopen kunnen worden vermeden.

Speel-o-theek Drunen leent speelgoed uit dat geschikt is voor kinderen van 0 tot 8 jaar, maar dit sluit niet uit dat wellicht ook oudere kinderen iets van hun gading vinden in het assortiment. Er zijn ook spelletjes de geschikt zijn voor alle leeftijden.

Voor een gering bedrag per jaar kunt u iedere keer wat nieuws in huis halen.


SEBASTIËNNE, MOEDER VAN EEN DOCHTER VAN INMIDDELS 16 JAAR:

Toen ik de speel-o-theek voor het eerst zag vond ik het een leuk concept. Maar ik dacht wel: “We hebben al zoveel speelgoed.” Toen er vrijwilligers gezocht werden meldde ik me aan. Toen ontdekte ik pas hoe leuk het echt was. Mijn dochtertje wilde altijd al een poppenhuis. Maar als ik het meenam ging ze het enthousiast inrichten en liet het dan staan. Dan is het echt fijn als je het na een poosje weer terug kunt brengen en wat anders mee kunt nemen. Ook voor spelletjes vond ik het toen ideaal. Vaak passen deze maar bij een kleine leeftijdsgroep. Als je zo’n spel dan koopt kun je het na een jaar in de kast zetten om het er nooit weer uit te halen. Ik vond het zo leuk dat ik nog steeds werk als vrijwilliger in de speel-o-theek. Mijn dochter helpt intussen ook af en toe in de speel-o-theek. Nu neem ik wel eens speelgoed mee voor als mijn nichtje komt logeren. Voor haar is het dan ook weer feest.

KARIN, MOEDER VAN EEN MEISJE VAN 2 JAAR, VERTELT OVER HAAR ERVARING:

De speel-o-theek is echt een uitkomst vind ik. Wij wonen erg klein en op deze manier kan ik steeds iets nieuws in huis halen, terwijl ons huis niet overvol raakt van het speelgoed. Onze dochter vindt het een feest om naar de speel-o-theek te gaan. Ze waant zich in een speelgoedwinkel. Ze kan even uitproberen of het speelgoed haar iets lijkt en mag ook overal aan zitten. Ik ben er echt heel blij mee